E2y

Hur att uppfostra ett barn under en skilsmässa

Så svårt som skilsmässa kan vara på de två parterna

Så svårt som skilsmässa kan vara på de två parterna, är den verkliga pärsen axlas av barnen. Hur du hanterar separationen och de förändringar kopplade genom att upplösning kommer att ha en inverkan på ditt barn. Barnen förväntar sig att deras föräldrar för att skydda och ta hand om dem, och skilsmässa därmed också till stor besvikelse.

Hur att uppfostra ett barn under en skilsmässa. Säkerställa en snabb övergång.
Hur att uppfostra ett barn under en skilsmässa. Säkerställa en snabb övergång.

Barnuppfostran efter skilsmässa innebär engagemang, uppmärksamhet och beslutsamhet. För att lyckas som förälder efter skilsmässan, ta hänsyn till följande punkter:

  • Säkerställa en snabb övergång. Låt inte den plötsliga förändringen i rutin eftersom det kan påverka sin utbildning eller sociala aktiviteter. Sätt dig i skor av ditt barn och vara känslig nog om vad de går igenom. De är separerade från sin far eller mor, eftersom du är från din man eller hustru.
  • Se till att ett stödsystem är tillgänglig. Eftersom du kommer nu att bli en förälder utan klar hjälp av inhemska tullar från din partner, se till att du söker hjälp av nära vänner och familj omkring dig.
  • Uppmärksamma deras skolgång. Kolla upp dem och se om de behöver vägledning om sina läxor, delta PTA möten och funktioner skolan. Din närvaro och aktivt deltagande ökar deras självkänsla.
  • Förstör inte dina barn. Vissa frånskilda kompensera för deras misskötsel av efter skilsmässan genom att förstöra sina barn med materiella ting. Även om detta säkerställer deras triviala lycka, inget slår en förälders uppmärksamhet och uppmuntran.
  • Upprätthålla disciplin. Barn tenderar att misstolka skilsmässa och skylla på föräldrarna. Som ett resultat kan de revoltera mot dem. Det är viktigt att hålla saker i ordning, få det hela att husets regler fortfarande kommer att tillämpas trots att ni är en ensam förälder i hushållet.
  • Kommunicera. Förklara varför skilsmässan ägde rum. Om barnet blir tillbaka och undviker konversation, försöka en intim förälder-barn prata. Vissa frågor måste verbalized som ett första steg till acceptans.
  • Behåll kontakten med din make. Man måste förstå att även om skilsmässan inträffade, är föräldraskap fortfarande ett lag ansvar. (Såvida besöksförbud höjs). Upprätta en rättvis vårdnaden arrangemang.
  • Aldrig badmouth din make till dina barn. Din relation med din ex-partner skiljer sig från barnets far relationen. Inte kanalisera inte negativa och nedsättande kommentarer om sin far. Aldrig stänga dörrar som inte är din att stänga.
  • Gör aldrig en förmedlare av ditt barn. Använd inte ditt barn som går mellan för frågor som rör ekonomi eller något annat. Håll en öppen kommunikation linje med din make, för ditt barns skull.
  • Upprätthålla en positiv attityd. Genom att hålla en lugn disposition och praktisera en positiv attityd, kommer barnet att inspireras och föras närmare acceptera livsförändrande händelse.


För varje familjemedlemmar, är skilsmässan aldrig en lätt upplevelse

För varje familjemedlemmar, är skilsmässan aldrig en lätt upplevelse. Barnen tar det hårdast. Deras unga hjärtan och sinnen bör inte utsättas för en så känslig händelse. Men genom öppen kommunikation och genom att vara lyhörd för deras behov i prövande tider, kan den förälder förvänta kärlek och respekt från barnet eller barnen trots separationen.