E2y

Hur att rösta med en elektronisk maskin

Med dagens teknik har processen att rösta blivit lättare med hjälp av elektronisk röstning maskiner. Användandet av denna teknik är förmodligen syftar till att påskynda processen av valet. Detta är dock bara sant att bilda om du är ordentligt informerade om korrekt användning av denna typ av omröstningsapparat. Därför, innan du går till din vallokalen, lära sig att rösta med en elektronisk maskin genom läsningen denna enkla guide.

Hur att rösta med en elektronisk maskin. Låt vallokalerna tjänstemän kontrollera din legitimation.
Hur att rösta med en elektronisk maskin. Låt vallokalerna tjänstemän kontrollera din legitimation.

  • Låt vallokalerna tjänstemän kontrollera din legitimation. Gå till receptionen tabellen i röstningen polisstation att logga in som en väljare. Polling kontorist hjälper dig att klara vad som krävs. Har din väljarens ID redo för snabb och enkel bearbetning. Även inne i kvarteret, se till att du följer enkla instruktioner som ingen kampanj och stänga din mobiltelefon.
  • Kontrollera ditt namn på listan över väljare för det specifika polisstation. När du har åstadkommit ditt certifikat, flytta över till nästa station för att begära identifikation. Expediten kommer att kontrollera ditt namn på datorn för att se om du är berättigade att rösta i den specifika polisstation du befinner dig i. Om du är, kommer ett elektroniskt röstkort ges till dig.
  • Gå till omröstningsapparat att starta din omröstningen. Hitta en tillgänglig maskin och sätta i kortet i den medföljande hållaren. Se till att trycka in kortet i kortplatsen tills det klickar inuti. Efter godkännande av kortet ser du en omröstning på skärmen.
  • Söka hjälp från opinionssiffror arbetstagare om du har problem. Om du inte vet vad du ska göra i mitten av gjutning din röst, var inte rädd för att kalla på hjälp. Polling officerare är utbildade för att felsöka eventuella problem du stöter. Notera att de är stationerade där för att hjälpa varje väljare att gå igenom en smidig och korrekt valprocess. Du kan, naturligtvis, undvika problem genom att studera upp på processen i förväg. Det finns broschyrer lättillgängliga veckor före valet som kan ge dig detaljerad information om hur du röstar använda maskinen. Dessa kan hittas online eller i det lokala valet kontor nära dig.
  • Slutför valprocessen. Skicka in din röst för en specifik kandidat är lika enkelt som att trycka på knappen på skärmen bredvid namnet på kandidaten. Fortsätt att göra detta tills allt i omröstningen är täckt.
  • Skicka in dina röster till den elektroniska maskinen. När du når slutet av sidan, tryck på knappen märkt Färdiga. Notera att dina röster inte räknas om du inte klickar på denna knapp. Vid denna punkt kommer kortet hoppar ut ur hållaren. Ta röstkort ur maskinen och lämna den till polling tjänsteman. Du kommer då att få ett klistermärke som visar att du redan har röstat.


Ökningen av elektroniska maskiner gör valprocessen mycket smidigare och snabbare. Men låt dig inte vara orsaken till vissa förseningar och problem under denna lyckobringande dag. Var beredd innan du kommer in