E2y

Hur att pumpa bröstmjölk under arbetet

Pumpning mjölk kan göras på två sätt nämligen: Genom elektrisk pump eller genom manuell pump. Dessa två sätt kan användas för att pumpa ut bröstmjölk och du kan välja ett som passar dig. När det gäller pumpning bröstmjölk på jobbet, är det inte tillrådligt att använda en elektrisk pump. Manuellt kan bäst föredra men det är inte kontraindicerat användas. Återigen varierar det och beror på din bekvämlighet. Sekretess och tid behövs för att uttrycka bröstmjölk. Om ditt företag har amning område, dra nytta av det, men om ingen kan du alltid använda ett lediga rum. Manuellt uttrycka mjölk i ett öppet område kan vara skandalöst för andra så det rekommenderas att göra det i en sluten kvartal.

Kom också ihåg att en lugn och avslappnad själv är avgörande för mjölk uttryck.

Manuell pumpning kan göras på två sätt

Manuell pumpning kan göras på två sätt, genom pump eller för hand. Pumpning mjölk behöver praxis och görs vanligen veckor innan du byter från amning till flaskmatning med bröstmjölk. Här är några sätt att pumpa bröstmjölk även på jobbet.

Hur att pumpa bröstmjölk under arbetet. Manuell pumpning kan göras på två sätt.
Hur att pumpa bröstmjölk under arbetet. Manuell pumpning kan göras på två sätt.

 • Manuell pump. Tvätta händerna innan du börjar. Massera dina bröst försiktigt med händerna för att stimulera körtlar i det eller du kan placera en varm handduk över brösten. Detta görs bäst sittande och något framåtlutad - gravitation dra hjälper. Placera FINGERBEN och montera den i dina bröstvårtor. Pumpa ut mjölk med den manuella pumpen. Använd en behållare med en bred mynning för en mer bekväm fångst. Om du använder dina händer, i princip du de första tre stegen. Nästa sak du behöver göra är att placera tummen och pekfingret en tum från vårtgården och bilda en C-form med handen. Tryck fingrarna mot brösten och sedan mot varandra försiktigt. Se till att du komprimerar området under vårtgården och inte bröstvårtan för att stimulera de körtlar som är ansvariga för mjölkproduktion. Använd en rullande rörelse snarare än att dra bröstet utåt för att förhindra smärta. Detta steg kräver övning och du måste hitta rätt plats för att spruta din mjölk ut. Använd en bred mynning behållare för en mer bekväm fångst.
 • Tips. Mjölk uttryck som tidigare nämnts behöver praktik. Det är viktigt att du tränar detta särskilt för arbetande mödrar att göra uttrycket snabbare. Du kan alltid göra detta på din rast eller om du är ledig. Du kan också göra detta hemma och är mycket hellre uppenbarligen. Pumpning mjölk lindrar bröst mjölkstockning som kan vara smärtsamt för
  mors sida. Det stimulerar också brösten att producera mer mjölk. I
  vissa länder är bröstmjölk säljs för de mödrar som inte kan producera
  tillräckligt med mjölk till sina för tidigt födda barn. Bröstmjölk innehåller antikroppar
  och ger komplett näring för prematurt barn. Med detta
  grundläggande kunskap, kan du pumpa bort även på jobbet.


Pumpning mjölk lindrar bröst mjölkstockning som kan vara smärtsamt för moderns sida. Det stimulerar också brösten att producera mer mjölk. I vissa länder är bröstmjölk säljs för de mödrar som inte kan producera tillräckligt med mjölk till sina för tidigt födda barn. Bröstmjölk innehåller antikroppar och ger komplett näring för prematurt barn. Med denna grundläggande kunskap, kan du pumpa bort även på jobbet.