E2y

Hur att övervinna vara blyg och få vänner

Nyligen genomförda studier visar den alarmerande ökningen av självrapporterad blyghet

Nyligen genomförda studier visar den alarmerande ökningen av självrapporterad blyghet. Visst, blyga människor är uppenbarligen de som är på den förlorande slutet. Deras uppenbara brist på förtroende avskräcker dem från att interagera eller umgås med andra människor, vilket oundvikligen begränsar deras personliga och yrkesmässiga åtaganden. Men att vara blyg är inte egentligen en hopplös situation.

Här är några enkla åtgärder för att hålla ditt försök att få vänner en tänd lite mer självsäker och ångest-fri:

Förutse avslag. Tänk på att inte alla är ute för att vinna vänner. Vissa är mer inriktade på andra intressen, säger utbildning eller karriär. Eller kan de vara upptagen med personliga bekymmer och oro. På grund av detta, skulle de även få se ditt erbjudande om vänskap som en värdelös strävan. Så, bli inte förolämpad om vissa människor är inte lika varmt eller lika välkomnande som du har förväntat dem vara. På kort tid, skulle ditt erbjudande av kamratskap vara mycket uppskattat av dem som söker även anslutning eller sällskap. Ha tålamod. Vara fördomsfri.

Lär dig att bryta isen

Hur att övervinna vara blyg och få vänner. Lär dig att bryta isen.
Hur att övervinna vara blyg och få vänner. Lär dig att bryta isen.

Lär dig att bryta isen. Ansluta med människor behöver inte börja med något spektakulärt. Ibland börjar med något litet är mer minnesvärd. Öppna med en kärleksfull hälsning. Säg något fint, gillar "Hej!" eller "Hej!", och sedan ler entusiastiskt. Eller börja din konversation med en småprat. Nämn om vädret. Diskutera om trafiken. Dela din åsikt om nyheterna. Eller starta din tête-à-tête genom att berätta ditt namn (eller smeknamn) och din bakgrund. Genom att göra så, du ställer upp en avslappnad inledning. De första sekunderna av samtalet kan få dig att vara nervös. Men oroa dig inte. Det är naturligt. Förr skulle du lugna ner och njuta av ordlekar.

Föredrar att mingla med människor som har liknande intressen som du. Prata med dem är okomplicerad. Allt du behöver göra är att visa iver. Det skulle vara lättare för er båda att förankra på gemensamma grunder. Du behöver inte göra ett försök att imponera på personen. Eftersom du är både bekant med ämnena eller de särskilda områden du vill täcka, kan du hjälpa bara varandra i artikulera dina poäng.

Veta mer om människor

Veta mer om människor. Titta TVsakkunniga. Läs böcker. Surfa på nästa. Fråga experterna. Läs om att förbättra ditt folk-kompetens. Förstå olika personlighetstyper och ta reda på hur man justerar med dem. Lär mer bekant med dynamiken i mänskliga relationer är avgörande för att bygga din självkänsla.

Kolla in dina gester

Kolla in dina gester. Ja, frågor kroppsspråk en hel del. Vara mer medveten om dina ansiktsuttryck, dina kroppsrörelser och andra fysiska åtgärder. Du kan sända fel signaler till den person som du just träffat. Till exempel, erbjuder en handskakning kommer att avslöja mycket om din avsikt eller din reaktion på införandet. Ett fast handslag föreslår högt. En usel handslag är föga imponerande.

Nyligen genomförda studier visar den alarmerande ökningen av självrapporterad blyghet. Föredrar att mingla med människor som har liknande intressen som du.
Nyligen genomförda studier visar den alarmerande ökningen av självrapporterad blyghet. Föredrar att mingla med människor som har liknande intressen som du.

Övervinna blyghet kräver att du genomgår en process av själv-introspektion. Börja med att ändra ditt perspektiv. Var självsäker. Lita på din instinkt. Sedan, omfamna idén att ansluta med människor är en nödvändig mänsklig funktion. I vinnande vänner, har du inget annat än att vinna.