E2y

Hur att övervaka en babysitter

Barnvakter kan vara en skänk från ovan om du behöver någon att vakta dina barn medan du är borta. Däremot kan inte alla barnvakter vara tillförlitliga och du kan behöva extra garantier för att de kommer att utföra det jobb de är anställda för att göra.

Hur att övervaka en babysitter. Installera en webbkamera i flera delar av huset.
Hur att övervaka en babysitter. Installera en webbkamera i flera delar av huset.

Här är några idéer för att övervaka en barnvakt.

  • Installera en webbkamera i flera delar av huset. Kommersiella videokameror numera byggs tillräckligt små för att monteras i pennor, leksaker och dekorer. Dessa brännare kan filma ett rum kontinuerligt eller ta stillbilder med några sekunder eller så. Du kan dölja dessa enheter i rum där barnvakten och barnen är mest förväntas hänga runt huset, vilket gör att dessa områden är väl upplysta för att filma tydligare. Efteråt, granska inspelningen för att säkerställa att inget oförutsett hände. Du kan informera barnvakt att ditt hus installeras med flera dolda kameror så att hon är medveten om att utföra sina uppgifter även om du är ute ur huset. Tänk på att i vissa stater, inte avslöja att en person håller på att spelas in anses olagligt och att videokameran kan inte användas som bevis.
  • Gör oanmälda besök. Du kan släppa in oväntat under ett sammanträde session och fånga barnvakten off-guard. Observera rummet situationen och barnens villkor. Något fel är ett tecken på att barnvakten är försumligt i hennes arbetsuppgifter. Helt enkelt göra en ursäkt att du glömt något så att hon inte tar det emot dig för att vara misstrogna. Du behöver bara göra detta en eller två gånger för att skapa möjligheten att du kan släppa in oväntat så att din barnvakt kan uppträda professionellt i alla lägen.
  • Ring ditt hus med jämna mellanrum. Om telefonen förblir obesvarad, det är redan ett tecken på problem. Om din barnvakt är att tala i viskande toner eller du hör rassel i bakgrunden, så du bör vara på sin vakt. En bra barnvakt ska ha allt i ordning så att hon kan spendera en ansenlig mängd tid att svara på dina frågor när du ringer ditt hus. Fråga om du kan tala med barnen, om möjligt, för att dämpa din oro.
  • Fråga en betrodd granne att titta på ditt hus. En granne enkelt kan se genom hans fönster och observera om ditt hus är tyst och utan förekomst. Håll dina egna fönster gardiner dras för att ge honom en tydlig siktlinje. Om din barnvakt täcker upp fönstret, så kan det vara ett tecken på att hon är upp till något. Om din granne kommer förbi huset för en mer grundlig undersökning, se till att informera din sitter i hans namn och beskrivning. Kom ihåg att tacka din granne nästa dag för favör.
  • Inspektera ditt hus efteråt. Kontrollera om något saknas eller är skadat. Intervjua dina barn för några tecken på att barnvakten har missbrukat eller hota dem. Fråga grannarna om någon främling släpptes i huset av barnvakten. Saker ska vara som det var i förväg om barnvakten gör sitt jobb ordentligt.


Några enkla åtgärder kan lindra dina rädslor om dina nya barnvakter. Du kan alltid återanställa beprövade sitters i framtiden så att du kan vara säker på tillförlitlig service, eller bara hyra en nära släkting att ta hand om dina barn för dig under ett par timmar.