E2y

Hur att observera matsal etikett med din hund

Ett ökande antal restauranger i vårt land tar ett tips från den franska (även om de är ovilliga att erkänna det) genom att omfamna idén om PET-inclusive middagar. Välkommen nyheter faktiskt för många sällskapsdjur-älskare som reser med sina bästa vänner i släptåg, eller för dem som förlitar sig på tjänsten hundar! Men hur våra medborgare som förväntar sig att njuta av en fredlig tid i en miljö som på intet sätt överlappar inhemska liv? Till dem kan hundar betyder tiggeri, skällande och dregla. Vi kan alla komma överens i pet-vänliga restauranger om hundägare observera ordentlig matsal etikett, och uppmuntrar sina hundar att följa efter.

 1. Tigger mat. Om din familj någonsin har inkluderat en åldrande, hörselskadade tax vädjar till dig vid matbordet, kan du ha önskat att hans lidande var smittsam (baserat på egen erfarenhet). Innan föra din hund i en offentlig matsal miljö, måste du lära först din hund att inte tigga mat i bekvämligheten av ditt eget hem. Utöva din egen bedömning av när det är rätt tid att introducera samhället till din vovve debutant. Annars riskerar du att ge hund-vänliga dining ett dåligt rykte bland oinvigda!
 2. Regler för restaurangen. Bekanta dig med restaurangens policy för transportörer, koppel och acceptabla platser för ditt husdjur. Av folkhälsoskäl, kommer många restauranger tillåter inte hundar att sitta på stolar eller äta av plattorna. Även om dessa åtgärder är en skymf mot din hunds förfinade känslor, måste du ställa in ett gott exempel för din hund och accepterar reglerna i huset. Om din hund är att hållas i koppel eller i en bärare vid alla tidpunkter, eller måste ligga under bordet, observera dessa regler med värdighet och grace. Och om din hund kan njuta kvällsmat fri från koppel eller bärare, se till att hon ändå respekterar det privata utrymmet för andra restaurang mecenater.
 3. Diplomatiska hundar. Många restauranger utse en avdelning för hundägare och deras hundar. Om du genomgår en sådan kvarstad, nådigt emot ditt bord. Du kommer förmodligen hitta dig själv bredvid andra vänliga hundägare. För att säkerställa att din närvaro inte blir en störning, måste din hund vänja sig vid att interagera vänligt med andra hundar innan middag.
 4. Korrekt uppskattning av köket. Föregå med gott exempel för din hund genom att visa din respekt för etablering.
  • För att undvika opassande skärmar, aldrig prata med munnen full.
  • Ät din mat i små, artiga tuggor.
  • Aldrig säsong maten innan första provsmakning det.
  • Be om en doggy bag snarare än att delta i en akt av frosseri.
  • Om du släpper en plastsked på golvet, förvänta dig inte din hund att hämta det åt dig.
  • Passiv rökning är farligt för din hunds hälsa och kommer att förringa hälsosamma hennes matupplevelse.
 5. Potta paus. Tycker du själv Jaunting iväg till toaletten för lite uppfräschning-up mid-meal? Din hund kan vara i stort behov av frisk-up också. Som chaperon av din pooch, måste du ge vaksamt befrielse från matsalen. Om du njuter av brunch på uteplatsen på en fransk bistro, till exempel, bör du utföra alltid din hund en artig distans från matsalen innan uppmuntra lurviga gäst att göra sitt företag. Thusly, respekterar dig matsalen lugnet i andra finsmakare medan framför allt respekterar integriteten hos din hund.

  För att minska risken för sådana avbrott, föreslår vi att du leder din hund på ett förebyggande potta promenad före in i restaurangen.

  Hur att observera matsal etikett med din hund. Regler för restaurangen.
  Hur att observera matsal etikett med din hund. Regler för restaurangen.

 6. OTILLSTÄNDIG hund gasbildning. Om din hund lider av födoämnesallergier hemma, kommer han lider av samma allergier i en restaurang. Som alltid, sköta din hunds kulinariska preferenser under iakttagande riktiga dietary försiktighetsåtgärder. Om vissa livsmedel provocera hunden till anfall av gasbemängt utrop, kungörelse eller recitation (mindre troligt), undvika sådana livsmedel i en restaurang. Vi uppmuntrar dig att utöva liknande återhållsamhet när det gäller din egen offentlig konsumtion.

Just nu

Just nu, mina vänner, är ni ambassadörer ett vänligare framtid, din korrekt genomförande kan bidra till att förändra vår allmänna erfarenhet. Kanske en dag, kommer den stora majoriteten av restauranger, hotell och kontor anta en gästfri inställning till hundar. Även när den dagen kommer, måste etikett styr vårt beteende, såväl som för våra husdjur. Bon appétit!