E2y

Hur att mata ditt barn på en road trip

Med ett barn på en road trip kan vara en mycket rolig upplevelse för dem

Med ett barn på en road trip kan vara en mycket rolig upplevelse för dem. Barnen kan lära sig en hel del från de platser de får se och besöka på vägen. Detta kan innebära en utmaning för den förälder though. Utfodring barn på vägen kan vara frustrerande ibland, men det behöver inte avskräcka dig som förälder från touring landsbygden.

Pack snacks och måltider som är relativt lätt att städa upp efter

Hur att mata ditt barn på en road trip. Med ett barn på en road trip kan vara en mycket rolig upplevelse för dem.
Hur att mata ditt barn på en road trip. Med ett barn på en road trip kan vara en mycket rolig upplevelse för dem.

Packa snacks och måltider som är relativt lätt att städa upp efter. Barn tenderar att göra en enda röra när man äter, spiller sås och smulor överallt. Av den anledningen skulle det göra det lättare för föräldern att ta med mat som skulle minimera röran på bilens klädsel efter resan.

Hårda karameller är det enklaste posten att få så barnen skulle bara suga på dem i munnen. Ett hälsosammare alternativ till godis skulle vara nötter. Dessa är rika på protein och kalorier och är relativt billigare än godis.

Torkad frukt är bekvämt att ta med sig eftersom de kräver ingen förberedelse. Dessa är mycket näringsrik och kommer inte att lämna några fläckar på bilens interiör.

Rökt kött är en annan maträtt som skulle vara lätt att ta med

Rökt kött är en annan maträtt som skulle vara lätt att ta med. Beef jerky och andra delikatesser håller bra och kan användas i smörgåsar eller ätas på egen hand. Dessa är bra proteinkällor för barn som redan kan tugga fast föda.

Frukt och gelatin koppar kräver ingen förberedelse och skulle kunna ingå i förteckningen över livsmedel för att föra. Frukterna i detta snack gör det näringsrik för barnen och skulle hålla bra även inne i bilen. Kom bara ihåg att ta med extra plastpåsar eller en behållare för att hålla skräpet i.

Pack snacks och måltider som är relativt lätt att städa upp efter. Rökt kött är en annan maträtt som skulle vara lätt att ta med.
Pack snacks och måltider som är relativt lätt att städa upp efter. Rökt kött är en annan maträtt som skulle vara lätt att ta med.

Det skulle vara en bra idé att förbereda smörgåsar innan resan eftersom dessa gör goda måltider för resenärer. Smörgåsar bör vara lätt på fyllningarna så att inte spilla ut när de ätit inuti ett fordon i rörelse.

Måltider och mellanmål för vägen bör förpackas väl och förvaras i återförslutningsbara påsar eller plast baljor. Dessa är företrädesvis lufttäta att hålla maten fräsch längre och bör placeras på avstånd från direkt solljus för att förhindra förruttnelse.

Var noga med att använda bilbarnstolar om du har barn. Detta sätt att barnet är säkrare när det matas in i fordon i rörelse. Detta bidrar även den förälder genom att se till att barnet är säker och kommer inte att flytta runt under matdags.

Det finns många ställen som erbjuder fria måltider för barn. Det skulle göra mycket vettigt att planera stopp där barnen kan äta gratis så att föräldern inte skulle behöva packa så mycket mat av rädsla för svältande barnen.

Se till att få en hel del att dricka vatten och juice

Se till att få en hel del att dricka vatten och juice. Vatten håller barnen släckt under hela resan. Har vattendunkar och små flaskor dricksvatten till hands för att göra det lättare för barnen att dricka medan bilen är i rörelse.

Oavsett mat du tar för ditt barn på en road trip

Oavsett mat du tar för ditt barn på en road trip, är det bäst att lägga en tanke på det innan packning. Kontrollera att den mat du tar för ditt barn på vägen är praktiskt och bekvämt. Detta innebär att gå för livsmedel som håller sig bra utan kylning, inte skulle kräva en hel del förberedelser, och naturligtvis bör vara något som ditt barn kommer verkligen äter.