E2y

Hur att köpa presenter till mor-och farföräldrar

Köpa julklappar till mor-och farföräldrar kan vara lite knepigt

Köpa julklappar till mor-och farföräldrar kan vara lite knepigt. Mer än sannolikt, behöver de inte någon av de typiskt "nyttiga" presenter, men å andra sidan, vill du inte att få dem en annan småsak att sitta på en hylla samlar damm - och eventuellt få delas av barnbarn! Här är några idéer för att glädja även de mest svår-till-shop-för morförälder.

  1. Pictures. Nästan alla farföräldrar älskar att få bilder på sina dyrbara barnbarn. Och, med förekomsten av digitalt foto studios, det finns nästan ingen gräns för vilken typ av fotopresenter tillgängliga. Om du har dina barns bilder tagna på en studio, kan de ha möjlighet att skapa ett svart-vitt foto av en klassisk look. Eller, om en av dina barn har ärvt mormors klarblå ögon, kanske du vill få en svart-vit bild med den funktionen accenter i färg. En fotostudio kan också ha möjlighet att skapa en bild som ser ut som om det har varit olje-målade. Vissa studios kommer även flytta ditt barns foto på en full-size bomull kast, så att mor-och farföräldrar kan stolt visa upp sin älskling för alla som slutar med. Om du är händig med en kamera, kan du ta dina egna bilder och ladda upp dem till en webbplats som Shutterfly eller Snapfish . Därifrån kan du beställa saker som musmattor, muggar eller t-shirts med ditt barn föreställer. Om du är särskilt listig, kan du även skapa en one-of-a-kind klippbok för en morförälder.
  2. Hantverk. Om dina barn är gamla nog, kanske mormor och morfar älskar en lera blomkruka som sina små gjorts, eller magneter kylskåp, eller tavelramar.
  3. En gåva för en tjänst. För vissa morföräldrar, vissa sysslor runt huset är svårare än andra. De kanske inte tänka på att anställa en tjänst gräsmatta att klippa gräsmattan, eller en hushållerska att göra storstädning, men de kommer att uppskatta om du gör.
  4. Presentkort. Även om de ger ett presentkort kan verka som en lat, no-brainer sätt att få ut av att köpa en riktig gåva, det är en konst att det. Ditt mål bör vara att hitta ett presentkort till en butik som de skulle verkligen njuta, men förmodligen aldrig handla i på egen hand. För att avgöra var det kan vara, tänka på vad deras intressen är. Om mormor älskar att sy, ett presentkort till en out-of-the-way tygaffär kan vara precis biljetten. Om morfar alltid läsa, kan han älska ett presentkort till en butik som Barnes and Noble eller Borders. Om presentkortet kommer med löftet om en eftermiddag ut med dig eller barnbarn till lunch också, det är ännu bättre.
  5. Vad man inte ska köpa. Såvida dina morföräldrar är speciellt tekniskt kunniga, hålla sig borta från elektroniken. Om de känner sig överväldigade av den mängd studier att det kommer att ta att använda en gåva, kommer det förmodligen bara sitta i rutan för evigt. Undantaget är om du är villig att spendera den tid det tar att lära dem, och de har uttryckt intresse för en sådan gåva.

Om du inte känner dina morföräldrar väl

Hur att köpa presenter till mor-och farföräldrar. En gåva för en tjänst.
Hur att köpa presenter till mor-och farföräldrar. En gåva för en tjänst.

Om du inte känner dina morföräldrar väl, eller de bor ganska långt bort, stick med gåvor som lätt returneras. Kom ihåg, ibland den bästa gåvan av alla är en gåva av tid. Gör en punkt att besöka mormor och morfar oftare under semestern och under hela året, om möjligt!