E2y

Hur att införa fasta ämnen till ditt barn

Presentera fasta är en rolig och spännande tid för mor och barn

Presentera fasta är en rolig och spännande tid för mor och barn, men det är inte lätt att räkna ut när du ska göra det och hur du ska göra det. Du kan ha en mormor som säger, "Han är redan två månader gammal och du har inte börjat mata honom spannmål? Hur förväntar du dig att han ska växa!" Å andra sidan, många suget efter en senare start. Saken är, är detta ett beslut som du som förälder måste bestämma. Om du har frågor, bör du fråga din läkare.

Hur att införa fasta ämnen till ditt barn. Bestäm om ditt barn är redo.
Hur att införa fasta ämnen till ditt barn. Bestäm om ditt barn är redo.

 1. Bestäm om ditt barn är redo. Detta är ofta en svår sak att räkna ut. Dock bör bebisen vara minst fyra månader gammal. Om du väntar tills han eller hon är sex månader, kan du göra det mindre troligt för ditt barn att få en allergisk reaktion. Andra tecken kan tyda på att ditt barn är redo:
  • Förmågan att hålla maten i munnen, och tryck sedan på mat till bak i munnen och svälja
  • Hålla hans eget huvud, sitter väl samtidigt som stöds
  • Making tuggande rörelser
 2. Börja med spannmål. Det är viktigt att ditt barns första mat är baby spannmål. Detta är den minst troliga mat för att orsaka en allergisk reaktion. I själva verket är ris spannmål det bästa alternativet eftersom det är lättast att smälta. Börja med bara en tesked eller så av spannmål i en matsked formel, bröstmjölk eller vatten. Det kommer att bli mycket rinnande, men detta är hur du vill starta. Under de närmaste dagarna, långsamt öka mängden spannmål du erbjuder och du kan börja göra det tjockare. Ge det ett par veckor innan oroa lägga till fler livsmedel. Vid denna punkt ditt barn kommer att få de flesta av hans eller hennes näringsämnen från bröstmjölk eller formel, så du behöver inte oroa sig för om han inte får tillräckligt.
 3. Lägg grönsaker och frukter. När ditt barn har bemästrat spannmål, då du kommer att vilja börja ge några teskedar mosad eller ansträngda frukter och grönsaker. Lägg några matskedar i en liten skål och mata ditt barn från att, i stället för hela partiet eller hela burken. Skopar den från burk eller satsen kan orsaka bakteriell tillväxt. Det är ofta rekommenderas att du börjar med gröna grönsaker, för att inte orsaka ditt barn att vara mer intresserade av de sötare frukter och grönsaker. Men det är helt upp till dig.
 4. Vänta innan du försöker en ny mat. Du bör vänta minst tre dagar (och en vecka är ännu bättre) innan du provar ett nytt livsmedel. Detta sätt, om ditt barn har en allergisk reaktion såsom kräkningar, diarré, en uppsvälld mage, eller extra kinkighet, kommer du att veta orsaken. Sedan kan du tala med din läkare om problemet och precisera den ingrediens som kan orsaka det.
 5. Presentera dem igen. Ofta smak och konsistens är något som tar en bebis ett tag att vänja sig. Du kan behöva införa ett livsmedel och om igen innan den accepteras. Det är viktigt att inte ge upp, eftersom undervisning ditt barn att vilja ett brett utbud av livsmedel nu kommer att hjälpa dig i framtiden. Detta betyder inte att du bör försöka tvinga ditt barn att äta en mat som de vänder sig bort från, utan snarare att man ska försöka igen en annan gång.
 6. Lägg kött och andra proteiner. Du kan lägga mosade kött, yoghurt och keso. Metoden kommer att vara densamma och du kanske måste införa dessa livsmedel flera gånger.
 7. Öka antalet portioner. I början kommer du att börja med bara en servering av spannmål. Med tiden kommer du att göra det två portioner. Men med den tid barnet är omkring ett år gammal, bör hon äta tre måltider om dagen på fasta livsmedel och bör fortsätta med bröstmjölk eller formel.
 8. Börja lägga matrester. Snart kommer ditt barn att vara bra på att tugga och bra på att ta mat. Vid denna tid kan du lägga matrester, små bitar av mjuk mat.

Du kommer att titta på ditt barn tugga bättre och bättre

Du kommer att titta på ditt barn tugga bättre och bättre. Du kommer att se dem ha en lättare tid med de livsmedel som de ges. Detta kan göra det enkelt för dig att besluta att lägga hårdare bitar av mat till kosten. Men var försiktig. Se till att alla livsmedel är små, så att om barnet kämpar för att tugga det, det finns inte en kvävningsrisk.

Det är också viktigt att notera att vissa livsmedel inte rekommenderas tills en baby når åtminstone ett år gamla, och ibland senare. Dessa inkluderar mjölk, jordgubbar, nötter, honung, skal fisk och äggvita. Dessa livsmedel kan orsaka problem. Honung, till exempel, kan orsaka botulism. De andra livsmedel är hög risk för allergi. Det är också viktigt att notera att om du eller någon i din familj har en massa allergier, Ditt barn kan också. Det är en bra sak att tala med din läkare om det om så är fallet.

Presentera fasta är en rolig och spännande tid för mor och barn. Börja med spannmål.
Presentera fasta är en rolig och spännande tid för mor och barn. Börja med spannmål.

Utfodring fasta ämnen för att ditt barn behöver inte vara svårt och kan vara en rolig och spännande sak att göra. Ta lite tid och se till att du tittar på ditt barn. Se till att de tugga och svälja som de borde vara, och att de gör bra med de livsmedel som du introducerar. Om du börjar fasta och ditt barn inte verkar redo, det är okej - försök igen om ett par veckor. Varje barn är olika, så du måste titta på ditt barn. Ingen kan tala om för dig vad ditt barn behöver bättre än dig!