E2y

Hur att hitta idéer tema bröllop

För de flesta moderna par, kan traditionella bröllop vara tråkigt

För de flesta moderna par, kan traditionella bröllop vara tråkigt. När allt, varför skulle ett par överensstämma med de sedvanliga formaliteterna, om bruden och brudgummen vill vara uttrycksfull medan de delar sin glädje med gäster? Vissa par vill sticka ut med en unik fest. Ett sätt att hålla ett bröllop samtidigt som de kan vara uttryck för ens personlighet är genom att hålla ett tema bröllop.

Ett tema bröllop innebär vanligtvis att inrätta händelsen som om det var i en annan värld helt och hållet. Ett traditionellt bröllop skulle vanligtvis hållas i en kyrka, kapell eller annan plats för tillbedjan, och mottagningen är oftast på ett hotell eller trädgård. Ett par kan krydda upp detta, men med hjälp av lite fantasi. Lokalen kan dekoreras för att se ut som det är en scen från en film. Paret kan bära kostymer bortsett från de vanliga smoking och klänning.

Hur att hitta idéer tema bröllop. Filmer.
Hur att hitta idéer tema bröllop. Filmer.

Det är inte alltid lätt att hitta ett tema för ett bröllop, men. Det viktiga här är att hitta något som både bruden och brudgummen kommer att gilla. Ofta är dessa saker delade passioner och intressen mellan bruden och brudgummen.

Här är några inspirationskällor som par för att vara kan vända sig till för idéer tema bröllop.

Filmer. Film och underhållning är utrett när det gäller inspiration. Ett par skulle ha älskat en viss film eller berättelse. Några exempel kan vara en under havet bröllop, inspirerad av Den lilla sjöjungfrun. I detta fall kan färgerna bli inspirerad av undervattens varelser. Kakan kan vara formad som en granat eller en båt.

Era bröllop. Annan inspiration som kan tas från filmer är era teman. Detta innebär bröllopet kan göras för att se och känna som om det var i en annan era. Ett par kanske vill ha ett medeltida tema, där bruden är klädd som en prinsessa och brudgummen som en skrävlande prins, komplett med svärd och kronor.

Era bröllop behöver inte nödvändigtvis betyda medeltiden

Era bröllop behöver inte nödvändigtvis betyda medeltiden, dock. Ett par kan vara intresserade av utseendet och känslan av vissa decennier i modern tid, till exempel 1920-talet eller 1970-talet, till exempel. För detta ändamål kan de mönster av klänningar och kostymer, och utsmyckningar vid ceremonin och mottagning plats göras för att matcha utseendet och känslan av eran paret firar. Även gästerna kan bli ombedd att komma i perioden dräkt.

För de flesta moderna par, kan traditionella bröllop vara tråkigt. Era bröllop.
För de flesta moderna par, kan traditionella bröllop vara tråkigt. Era bröllop.

Kulturella teman. Bortsett från film och olika tider, kan ett par fira också ett bröllop som omfattar olika aspekter av bröllop från andra kulturer. Västvärlden har sin egen uppfattning om bröllop, att det bygger på kristna, judiska eller andra riter. Däremot kan ett par ta inspiration från mer avlägsna eller exotiska seder från olika länder. Detta kan vara särskilt lämpligt om parets familjer kommer från olika bakgrunder.

Så, till exempel, kan ett bröllop vara Zen-inspirerade, eller hinduisk-inspirerad. Om ett bröllop kommer att hållas vid eller nära en strand, kan det bli ännu Hawaiian-inspirerade, komplett med hula och brand dansare.

Ett tema kan göra alla händelser unikt och nytt. Tema bröllop är ett bra exempel på hur ett par kan markera sin individualitet och personlighet. Tema bröllop låt också ett par dela sina passioner och intressen med familj och nära och kära.