E2y

Hur att diagnostisera hund sjukdomar

De flesta människor vill ge bästa möjliga vård för sina fyrbenta vänner, däribland veterinärvård vid behov. Men ibland är det svårt att avgöra om ditt husdjur har en sjukdom som kräver veterinär uppmärksamhet. Följande är några faktorer att tänka på när du bestämmer om din hund har en sjukdom eller ett tillstånd som kan kräva vård av en veterinär.

  1. Din hund uppvisar en ihållande hacking hosta. Hundar, liksom människor, ibland hosta. En engångs hosta är förmodligen inte något att oroa sig för, men om hosta kvarstår, är det dags att ringa veterinären. Om din hund har nyligen kenneled kan hacking hosta tillskrivas ett tillstånd som kallas kennelhosta, en sjukdom som kan behandlas med antibiotika. Det finns andra sjukdomar som kan orsaka denna typ av hosta, också, så din bästa insats är att få din hund i en check-up.
  2. Du märker en tjock, grönaktig urladdning kommer från din hunds näsa. Om du märker att din hund är nysningar eller har en rinnande näsa, är det dags att ringa veterinären, särskilt om ansvarsfrihet är grönaktig färg. Detta kan vara ett tecken på en övre luftvägsinfektion eller annan sjukdom. Din veterinär kan undersöka ditt husdjur och ordinera en behandling.
  3. Din hund är ständigt slicka, repor och bitande hans hud. Oupphörliga repor kan orsakas av ett antal saker inklusive loppor och allergiska reaktioner. Om du märker detta beteende, kontrollera din hund noggrant för loppor eller en svart rest i pälsen. Denna återstod ofta som loppor smuts, och är ett tecken på att din hund har en loppangrepp. Du kanske kan behandla loppor med en over-the-counter produkt, eller din veterinär eller groomer kan hjälpa dig bli av med problemet. Om din hund inte visar tecken på loppor, är det dags för en resa till veterinären för att utesluta allergier eller andra problem. Beroende på ett antal faktorer, kan allergier behandlas med förändringar i kost, antihistaminer, eller möjligen steroider. Din veterinär kan besluta om den bästa behandlingen för ditt husdjur.
  4. Din hund har en markant minskning eller förlust av aptit. Om din hund hoppar en måltid, kan han bara hade en mindre magbesvär. Men om din hund fortsätter att vända sig bort från sin matskål, tala med din veterinär. Det finns ett antal sjukdomar som kan orsaka minskad aptit.
  5. Kräkningar. Återigen, om detta är en engångs händelse, är det förmodligen inget att oroa sig för. Om din hund eller valp kräks regelbundet kontrollera med din veterinär. En av de vanligaste orsakerna till kräkningar, särskilt i valpar, är parasiter. Det finns också många andra sjukdomar som kan orsaka en hund att kräkas, inklusive lever och njursjukdom, cancer, födoämnesallergier, och magsår. Din veterinär kan diagnostisera sjukdomen och ordinera den bästa behandlingen.
  6. Diarré. Som med kräkningar, är diarré oftast orsakas av parasiter. Om din hund har lös avföring en eller två gånger, hålla ett öga på honom. Om problemet kvarstår, ta ett avföringsprov till veterinären. Andra orsaker till ihållande diarré inkluderar bakteriella infektioner, inflammatoriska tarm och sår.
  7. Du märker din hund är slö. Det är helt normalt för hundar att sakta ner lite när de blir äldre. Men om ändrar din hunds energinivå plötsligt, prata med din veterinär. Det här problemet uppstår i många sjukdomar, inklusive cancer och förgiftning.
  8. Du har en känsla av att något är fel. Du vet ditt husdjur bättre än någon annan. Om du har en känsla av att något inte står helt rätt med honom, prata med din veterinär. Det kan vara något, men du kan också plocka upp tidiga tecken på sjukdom utan att ens inse det. Din veterinär kan hjälpa dig att begränsa dina frågor.
  9. När du är osäker, ring veterinär. Om din hund uppvisar symptom som du oroar, men du är inte positiv de betyder någonting, ring din veterinär. När man arbetar med ditt husdjur hälsa, vill du definitivt att vara säker än ledsen. Din veterinär kan ge din hund en friskintyg, men det är värt det för att sätta ditt sinne till mods, och för att säkerställa hälsa ditt husdjur.

Hur att diagnostisera hund sjukdomar. Din hund uppvisar en ihållande hacking hosta.
Hur att diagnostisera hund sjukdomar. Din hund uppvisar en ihållande hacking hosta.

Det är viktigt att djurägare har kunskap om symtomen på några av de vanligaste sjukdomar som kan drabba sina husdjur. Att veta vad man ska leta efter kan se till att deras husdjur får tid läkarvård.