E2y

Hur att dekorera en baby shower

Om du planerar en baby shower

Om du planerar en baby shower, du har en massa saker att göra. En av dina viktigaste uppgifter är att besluta om dekorationer. Den duschdekor hjälper till att sätta stämningen för festen, från elegant till dumt. När du har fast på dekorationer, kommer allt annat att falla lätt på plats.

Här är några saker att tänka på när man omvandla ett utrymme för den blivande moderns stora dagen:

Välj ett tema och färger. Färg hjälper till att sätta stämningen. Om du känner till barnets kön, kan du alltid gå med traditionell rosa eller blått. Om inte, så vit, elfenben, mjuk gul eller blekt grönt fungerar bra. Och för en livligare utseende, kan du ens överväga att använda ljusa grundfärger.

Temat ska vara roligt och matcha färgschemat

Temat ska vara roligt och matcha färgschemat. Du kan rådgöra med mamman på temat också. Vissa väljer att dekorera barnkammaren kring specifika seriefigurer eller färger. Detta kommer också att hjälpa gästerna välja presenter till den blivande modern.

För en rolig idé

För en rolig idé, dekorera festlokal med ett stort lekrum tema. Använd stora lekplats bollar, clip printables konst, överdimensionerade uppstoppade djur och stora plast lådor leksak för att hålla kalla drycker. Alla objekt kan sparas för barnet, eller om det finns barn i uppslutning, kan varje barn ha rätt att ta en leksak hem.

Namn som barn. Om du vet vad barnets namn kommer att vara, försök att införliva den i inredningen. Du kan hänga en stor banderoll med orden, "Vi kan inte vänta att träffa dig, Matthew!" eller precisera barnets namn i stora block tillverkade av jämnstora kartonger. Några av spelen kan kretsa kring namnet också. Be gästerna att använda bokstäverna i namnet på barnet att göra ord. Använd en timer för att räkna fem minuter. Ytterligare fem minuters spel är att ha gäster namn Hollywoodstjärnor med samma namn som barnet. Denna man är säker på att få dem glada!

Hur att dekorera en baby shower. Välj ett tema och färger.
Hur att dekorera en baby shower. Välj ett tema och färger.

Få organiserad med en placeringsöversikt. Ordna sittplatser för att uppmuntra dina gäster att interagera. Runda bord som sittplats 8-10 personer vardera är oftast bättre val än stora, rektangulära bankett bord. Se till att alla gäster har en fin utsikt över de viktigaste tabellen, där mamma-till-vara kommer att sitta.

Gör plats för gåvor. Sätt upp ett stort bord (eller två!) För gåvor. Placera två stolar bredvid gåva tabellen, en för mor-till-vara att använda samtidigt som hon öppnar presenter och en annan för en vän som kommer att registrera varje gåva. Märkning ner varje gåva som det öppnas kommer att göra det mycket lättare när det är dags att skicka ut tackkort!

Dekorera hedersgästen stol. Bifoga stora tyg rosetter eller festliga heliumfyllda ballonger. Stolen kan även dekoreras med silly string, presentpapper och andra sådana material. Möjligheterna är oändliga!

Om du planerar en baby shower. Få organiserad med en placeringsöversikt.
Om du planerar en baby shower. Få organiserad med en placeringsöversikt.

Dekorera borden. Det finns massor av sätt att skapa stycken för tabellen som kommer att överraska gästerna och mamma ska vara. Dessa idéer kommer att fördubblas som unika party - bara låta gästerna veta att de är välkomna att ta dessa objekt hemma med dem.

 • Överväg att placera färska blommor eller ljus insvept i färgat nät vid varje dukning. En helium-ballong knuten till en liten uppstoppade djur fungerar bra också.
 • Placera en uppochnervänd paraply vid varje bord och fylla den med små baby objekt som bitringar, skallror och tossor. Förbrukningsmaterial för hemlagad gynnar baby shower, som dessa dekorativa paraplyer, är billiga och finns på de flesta part butiker.
 • Placera en färgglad tåg bil fylld med kakor eller godis i mitten av varje bord. Efter duschen, kan dessa tåg centerpieces monteras som en gåva för den nya bebisen.

Idéer på en budget
Du behöver inte spendera en massa pengar på dekorationer. Det finns många saker som kan göras med begränsade medel. Se nedan för några exempel:

Julpynt. Använd julbelysningen som du har runt huset för dekoration. De kommer att lägga till färg till evenemanget.

Bebis burkar. Samla barnmatsburkar från vänner med små barn. Rengör burkar och ge dem tid att torka. Du kan nu måla dem, lim bilder av babyartiklar till dem från gamla tidningar, eller placera små ljus inne för tabellerna.

Använd de gåvor som dekor. För en unik look du kan hänga ett klädstreck upp i rummet. Du kan sedan be gästerna att hänga objekt som onesies, filtar, leksaker mm till linjen. Detta kommer att lägga till en touch av stil på gåvan bordet!

Blöjan kaka. Detta är en av de mest populära gåvor baby shower. Helt enkelt göra en mock "kaka" från barnblöjor. Detta gör inte bara en stor gåva, men en mycket trevlig inredning för baby shower.

Objekt som du behöver för att göra blöjan kakan:

 • 60 blöjor som är storlek 1
 • Bitar av papp för att separera varje skikt. Skär dem i cirklar.
 • 3 stora gummiband
 • Nappar, bitringar, band, etc.

Här är instruktionerna:

 • Rulla varje blöja. Börja från botten och rulla den till toppen. Efter valsningen, tejpa blöjan så att den inte förlorar sin form.
 • Gör nivåer. Placera 35 eller så rullas upp blöjor tillsammans i ett cirkulärt mönster. Placera ett gummiband runt dem för att hålla dem samman. Den andra delen ska ha 18 och den slutliga nivån kommer att ha 9.
 • Sätta ihop allt. Placera varje lager ovanpå varandra precis som ett skikt kaka. Lägg nappar och andra små prydnadssaker att dekorera kakan.
 • Lägg en överraskning. En annan variation på denna kaka är att lägga till en närvarande inuti blöjor. Detta kan göras genom att placera onesies och stoppade djur i mitten av blöjorna på varje skikt.

Dessa är bara några idéer som du kan använda när du inreder för en baby shower. Många av de punkter som måste köpas kan köpas på lågprisvaruhus eller skänkts av vänner och familj. Detta kommer att kompensera kostnaden för varor och samtidigt sätta stämningen för festen!