E2y

Hur att bekämpa rasism i vardagen

Rasism, av enklaste definition, är tron ​​att en persons ras är den viktigaste faktorn för att fastställa personens egenskaper, möjligheter, begränsningar och även en överlägsenhet. Den vanliga frågan som alltid spelar i våra huvuden "är den plats där vi kommer från det uppenbara sämre etnicitet vår ras anledningen nationer går bra med varandra?" eller ännu bättre, eftersom vi är bara människor, "Hur kan vi stoppa rasismen i vår vardag?"

Så enkelt som det kan låta

Så enkelt som det kan låta, ignorerar rasöverlägsenhet är lätt. Ja, får handlingar talar högre än ord - men om en person som agerar utan att ens säga något för att rensa ut saker, kan människor får en felaktig uppfattning. Det är dessa saker som folk från det förflutna säga som kan avgöra om det vi gör är rätt eller fel. Till exempel är Afrika en stor kontinent men inte alla länder som ligger i Afrika är i ett tillstånd av fattigdom. För mycket generalisering, säger jag.

Hur att bekämpa rasism i vardagen. Så enkelt som det kan låta.
Hur att bekämpa rasism i vardagen. Så enkelt som det kan låta.

Vad är min poäng? Överlägsenhet komplex är ett av våra problem. Fas det ur ditt system och din kamp mot rasism långsamt kommer att utvecklas. Nästa är ras generalisering. Bara för att de mest kända terrorister to-date är muslimer, det betyder inte att muslimer verkligen är terrorister. Jag är säker på att du får min poäng nu.

Oavsett hur hårt vi försöker att inte visa våra barn den brutala verkligheten i vad världen erbjöd oss ​​långt tillbaka i det förflutna, skulle det alltid kommit tillbaka från gång på gång. Om vi ​​inte hittar en effektiv, fredligt och rent sätt att undertrycka rasism, bara då kan vi finna enighet som kan definieras utanför gränserna. Det är sant att våra barn skulle agera som åskledare om rasism fortsätter genom de kommande generationerna. De håller vårt arv, samtidigt som vi påverkar deras framtid.

En annan statistiskt faktum påstår att sport förenar människor. Tanken med att ha idrottare tävlar med varandra var 4 år i OS lugnar de rasliga sår vår historia har upplevt. Vi spelar våra hjärtan ut och visa vår kompetens för världen för stolthet för vårt land och för enheten i våra kulturer. Det händer inte bara i OS. Vi har hundratals, om inte tusentals, av sporter där ute. En sport som är ägnat att undanröja rasdiskriminering är engelsk fotboll. Eftersom de flesta människor skulle säga, "Fotboll är världens populäraste sport". Det är den enda sport där du kan se 50 + människor spelar, ignorerar det faktum att de kommer från olika kulturer och tusentals skrikande fans hejar för sina egna lag.

Hur att bekämpa rasism i vardagen.
Hur att bekämpa rasism i vardagen.

De är bara exempel på hur vi kan stoppa rasismen till gagn för våra nuvarande tidpunkt, och framtiden för våra kommande generationer. Förändring är oundvikligt, men bör alltid börja med självständigt tänkande som kan leda till förändring för vår egen goda. Ignorera våra olikheter - försök att börja behandla alla lika, oavsett hur hög eller låg vi i vårt samhälle. Efter alla, alla vi är skapade lika. Gör inte ni tycker det är dags att behandla var och en av oss på det sättet?