E2y

Hur att behandla anemi hos hundar

Även hundar kan drabbas av anemi

Även hundar kan drabbas av anemi. Detta kan vanligtvis orsakas av förlust av blod från olyckor och skador eller från att ha parasiter i kroppen, t.ex. loppor och maskar. De gemensamma indikationer på att din hund kan lida av anemi är blek tandkött, gulfärgning av hud och tung andning. Däremot kan anemi lätt behandlas genom rätt kost och ge mat som är rik på järn. Här är några fler tips för dig att bäst behandla anemi hos hundar:

Hur att behandla anemi hos hundar. Observera hans vitala tecken.
Hur att behandla anemi hos hundar. Observera hans vitala tecken.

  • Vet symtomen. Det första du kan göra är att avgöra om din hund lider av anemi. Kolla hans tandkött för att se om det fortfarande ser tuggummi rosa, vet att hundar med järnbrist har gulaktiga tandkött. Det finns symptom som kan vara svåra att identifiera, men du kan fortfarande utvärdera saker eller be en veterinär.
  • Observera hans vitala tecken. Du kan följa din hunds tillstånd att hjälpa dig att identifiera din hunds fysiska hälsa. Kontrollera varje vital som hjärtfrekvens, puls och andningsfrekvens. Se till att resultaten fortfarande normala. Alla dessa vitala tecken kan öka om hunden lider av anemi.
  • Gå till en veterinär. Det är alltid en bästa valet för att be om professionell hjälp att identifiera om hunden lider av anemi. Hunden bör ges nödvändiga tester i att bestämma dess verkliga tillstånd. Veterinären kommer att ge blodprover och fastställa orsaken till anemi.
  • Ge behandling. Om veterinären bekräftar att din hund har järnbrist, en behandlingsplan som skulle passa din hund bör ges. Starta behandlingsprocesserna precis som veterinär åt dig att göra. Din veterinär kan välja att använda en blodtransfusion för att bota. Det är ett av alternativen för att behandla den. Veterinären kan använda helblod eller syntetiskt blod i det här fallet.
  • Ge kosttillskott. En av de grundläggande metoder som din veterinär kan omfatta är användningen av järntillskott. Dessa tillägg kan komma genom en injektion metod för initial behandling och kompletterar Proceeding ges oralt. Läkaren kommer att bestämma den rätta dosen för dessa tillskott.
  • Administrera parasit kontroll. Som vi alla vet har maskar och loppor i din hund är mycket ohälsosamt för dem. Det är också ett av skälen för att ha anemi hos hundar. Med loppor och maskar kan lösas genom att utföra en grundlig program parasit kontroll. Med detta program kommer att hjälpa en hel del för att förhindra anemi för dina hundar.
  • Minska toxisk exponering. Det finns vissa kemikalier som finns hemma som kan orsaka anemi för hundar. Mus eller råtta gifter är exempel på dessa. De är farliga för en hunds hälsa, och du bör undvika att använda dessa produkter så mycket som möjligt.
  • Vet behandlingsplan. Om din hund har en njursvikt, immun sjukdom eller cancer måste du fråga din veterinär ge råd om vilken metod du bör göra. Utveckla en behandlingsplan med veterinär. De behandlingsplaner också upprätthålla anemi behandling.


En hund är människans bästa vän

En hund är människans bästa vän. De är mycket lojala och trogna, när du älskade dem, kan de älskar dig tillbaka två gånger eller mer. De kan även ge sitt eget liv bara för att skydda dig. Det är rätt att du ger dem den bästa vården som de förtjänar. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte!