E2y

Hur att befria din hund från hans koppel

Tips för att hålla ditt husdjur lyckliga och trygga utomhus

Hundar är naturliga löpare och älskar att umgås. De tycker om att ha frihet och en plats att ströva omkring. Länkning eller tjudra en hund kan vara farligt för dig, hunden och andra djur. Vissa människor tror att länkning är det enda sättet att hålla hunden begränsas när ingen är hemma, medan andra ser kedja som grymhet. Många samhällen över hela landet har redan förbjudit uppbindning. Det finns dock en skillnad mellan kedja din hund under långa tidsperioder och kedja honom för frisk luft. Om du är i en "att kedja eller inte kedjan" debatten, sedan överväga andra alternativ innan du gör en insats i marken.

 • Är du chaining din hund så att han inte kommer att springa iväg?
 • Vad händer när hunden får ut av kedjan?
 • Är din hund mer aktiv när off kedjan?
 • Vilken tidsperiod är han på kedjan?


Kedjade hundar kan också visa tecken på aggression mot främlingar och familj. Om en hund är fastkedjad för länge, kan han visa fler aktiva tecken på att vilja springa iväg eller fly så han inte sätts tillbaka på kedjan. En hund kan känna sig hotad när han inte har sätt att försvara sig själv. Hundar älskar naturligt att vara en del av familjen. Chaining din hund är att isolera honom från de han gillar att behaga den mest. Han visar du älskar, så visa honom massor av kärlek i gengäld!

Steg 1

Hur att befria din hund från hans koppel. Chaining.
Hur att befria din hund från hans koppel. Chaining.

Chaining. Länkning är inte alltid en hemsk sak. Om din hund hålls på en kedja för korta perioder, och i övrigt väl tagit hand om, då detta inte är missbruk. Men om det inte genomförs och övervakas ordentligt, kan kedja sätta din hund i fara.

 • Se till att kedjan inte är för kort. Om kedjan är för kort, då hunden inte har utrymme att röra sig, tvingar honom att använda hans område för ett antal saker (äta, sova, urinera, etc.).

 • Se till att kedjan inte är för lång. Å andra sidan, kan super långa kedjor vara farligt för din hund. Långa kedjor är mer benägna att trassla eller knutna, ibland resulterar i skador.

 • Se till att din hund inte är sårbar på kedjan. Länkning kan också göra din hund ett mål för andra djur, eftersom kedjorna hindra din hund från rätt att försvara sig själv.

Tips för att hålla ditt husdjur lyckliga och trygga utomhus. Underground stängsel.
Tips för att hålla ditt husdjur lyckliga och trygga utomhus. Underground stängsel.

Steg 2

Underground stängsel. Detta är ett bra alternativ för att hålla din hund hemma. Men, är någon form av inhägnat område inte en ursäkt för att inte spela med din hund.

 • Se till att du ger din hund välbehövlig uppmärksamhet. Han behöver fortfarande din uppmärksamhet och extra träning.
 • Gör gården och omgivningarna så bekväm som möjligt. Hans mycket bör ha en hundkoja som ger värme på vintern och en flykt från värmen på sommaren.
 • Se till att din hund har skydd från väder och vind. Partiet behöver träd eller buskar som kan ge gott om skugga. Innan plantering grönska, se till att anläggningen är inte giftig för ditt djur.

 • Kontrollera att du ge saker för att hålla ditt husdjur ockuperade och glad. Håll massor av leksaker och vatten i ditt husdjur mycket. Han behöver saker att leka med när du inte är där!

Steg 3

Remskiva köra. Om du måste säkra din hund på något sätt, och stängsel är inte ett alternativ, då överväga en remskiva körning. En remskiva körningen liknar ett klädstreck och är längre än en kedja. Ett koppel är fäst vid körningen, ge din hund mer utrymme att röra sig.

 • Körs bör behandlas som kedjor.
 • Din hund bör inte begränsas till körning under långa tidsperioder.
 • Din hund kan fortfarande bli måltavla för andra djur samtidigt på flykt.


I många fall är chaining eller tjudra en hund betraktas grymhet. Om bunden till ett fast föremål under en längre tid, kan hundar få rastlösa, aggressiva eller blivit måltavlor för attacker från andra djur. Ändå är chaining inte alltid en grym sak. Om du inte har tid att spendera ute med ditt husdjur, sedan chaining honom för en liten tid kan vara ett sätt att låta honom andas frisk luft. Hålla din Pooch inomhus är ett alternativ till kedja, men inte alla människor har möjlighet att låta sina hundar inne. En inhägnad mycket, med gott om utrymme och leksaker, är det bästa sättet att hålla ditt husdjur utomhus. Pulley körningar är ett annat alternativ till kedja som ger din pooch mer Running Room, men bör ändå behandlas som en kedja - endast användas under korta tidsperioder. Oavsett vad du väljer, se till att du letar upp för din familj och ditt husdjur. Alltid ge din pooch med extra kärlek och omsorg!

Collin Walker skriver för Pet Super Store, en webbplats med:
hundspårningsutrustning kragar , hundhalsband ljudsignal och elstängsel hund .