E2y

Förberedelser för graviditet - tips och information för att bli gravid

Lär användbara förslag för att planera en hälsosam graviditet

Du har fattat beslutet att bli gravid. Grattis! Nu är det dags att börja förbereda sig för denna märkliga förändring. Denna artikel kommer att ge dig några värdefulla insikter om hur man förbereder för graviditet.

  1. Kontakta din vårdgivare. Graviditet är kontraindicerat med vissa medicinska tillstånd och mediciner. Om du har någon form av sjukdom, måste du informera din vårdgivare att du vill bli gravid. De kan ha tips för dig om graviditet eller varningar. Detsamma gäller läkemedel. Om du tar en medicin, kan du behöva en annan typ eller kan behöva avvänjas från det innan bli gravid . Om du är frisk och utan sjukdom eller medicinering, behöver du inte att kontakta din vårdgivare om du inte har försökt att bli gravid under en tid och är framgångsrikt.
  2. Ändra din kost. Det är mycket viktigt att du ändrar din kost därefter. Du behöver skära ner på godis, skräpmat och snabbmat. Du måste lägga fullkorn och frukt och grönsaker till din diet. Dessutom kommer du att behöva dricka minst 8 glas friska vätska (oftast vatten) per dag.
  3. Klipp dina laster. Om du dricker koffein är det rekommenderat att du minskar ditt intag eller klipp ut alla tillsammans. Du kommer också att behöva eliminera alkohol, nikotin, marijuana och andra droger från ditt liv. Om du har svårt att skära alkohol eller droger från ditt liv, nu är inte rätt tid att bli gravid. Sök hjälp innan du försöker få en baby till världen.
  4. Lägg till en prenatal vitamin. När graviditet planering, granska multivitaminer du tar regelbundet. Det är bäst att lägga till en prenatal vitamin innehåller järn, kalcium och folsyra till din diet innan du blir gravid. Folsyra är oerhört viktigt för att minska dina chanser att bli gravid ett barn med neuralrörsdefekter.
  5. Börja tänka på vårdgivare. Även om du inte behöver se en barnmorska eller OB / GYN innan du blir gravid, nu är det dags att börja fundera på vilken typ av vårdgivare du vill. Prata med din familj och vänner för rekommendationer och graviditet råd.
  6. Ändra din livsstil. Börja med tanke på hur du kommer att minska din stress nivå. Överväg att skära ned på arbete skyldigheter eller ta upp yoga eller meditation. Det är också viktigt att du lägger motion för din livsstil och få massor av vila.
  7. Uppdatera dina vaccinationer. Innan bli gravid, se till att dina vaccinationer uppdateras. Dessutom är det oerhört viktigt att vaccinationer för vattkoppor och röda hund ges minst tre månader innan du blir gravid.
  8. Få dina tänder kontrolleras och rengöras. Om har håligheter, behöver visdom dras tänder eller behöver en rotfyllning, bör du få dessa saker gjorda innan du blir gravid.

Förberedelser för graviditet - tips och information för att bli gravid. Kontakta din vårdgivare.
Förberedelser för graviditet - tips och information för att bli gravid. Kontakta din vårdgivare.

Vi hoppas att dessa graviditet tips har hjälpt dig att tänka igenom några viktiga beslut. Många välsignelser till dig och din framtida familj!